Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Magazin / VREMENSKI KAOS VEĆ JE ZAPOČEO Uvedene su zabrane u prometu, na snagu stupaju crvena upozorenja, snijega bi moglo biti i na otocima…
loading...

VREMENSKI KAOS VEĆ JE ZAPOČEO Uvedene su zabrane u prometu, na snagu stupaju crvena upozorenja, snijega bi moglo biti i na otocima…

Font Veličina » Veće | Manje


I najnovije prognoze potvrđuju one prošlih dana – sa sjevera Europe sve do subote ujutro dolazit će nam jako hladan zrak polarnog porijekla, pri čemu će biti jakog i olujnog vjetra, čak i u mnogim mjestima u unutrašnjosti

U četvrtak biti promjenljivo oblačno, ponegdje uz povremeni snijeg u malim količinama. Uz većinom umjeren i jak, na udare mjestimice i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, temperatura zraka činit će se i nižom od jutarnjih oko -4 °C, te poslijepodnevnih od 0 do 2 °C, a najhladnije će biti prema kraju dana.

Bit će snijega,  uglavnom noću i ujutro. No, sjeverni i sjeveroistočni vjetar sigurno neće izostati, a s njim i izraženiji osjećaj hladnoće.Toplo se odjenite i obujte.

Još izraženijih cjelodnevnih minusa bit će ,a uz jaku i olujnu buru tako će se vjerojatno činiti i nekima na sjevernom Jadranu. Snijeg je u gorju siguran, ponegdje i uz tanji snježni pokrivač, a moguć je i na moru, čak i na otocima, gdje će u početku biti mjestimične kiše.

Obilniji pljuskovi, pa čak i nevere, vjerojatnije su na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije će ponovno biti snijega, pa i novog snježnog pokrivača. I na obali, pa i otocima, može biti snijega nošenog umjerenom i jakom burom, u drugom dijelu dana često i olujnom, pa i s orkanskim udarima. Umjereno valovito i valovito more, ponegdje i jače valovito bit će i na jugu Jadrana, gdje će također zapuhati jaka i olujna bura, osobito u drugom dijelu dana, kada je mjestimice moguć i snijeg. Prije njega – kiša, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom.

Sljedećih će dana biti hladnije, gotovo diljem kopnenog područja i uz cjelodnevne minuse. Štoviše, u noći i ujutro tijekom vikenda temperatura zraka će se ponegdje vrlo vjerojatno spuštati i na oko -20 °C, osobito u gorju! Uz promjenljivu su naoblaku mogući naleti snijega, ne samo na kopnu nego i na Jadranu, čak i na udaljenijim otocima. No, za većinu je vjerojatno znatno važnije još jednom upozoriti na hladnoću – i zbog jake i olujne bure, ponegdje na udare i orkanske, osobito u petak, a i zbog temperature koja će se spuštati na vrijednosti rijetko kada doživljene na moru početkom siječnja, i to ne samo u petak i subotu, nego vjerojatno i u nedjelju ujutro, kada vjetar oslabi.

Crvena upozorenja

Za četvrtak je na snazi niz upozorenja koja je DHMZ odaslao putem Meteoalarma, a najozbiljnija su ona crvena zbog orkanske bure, koja će ponegdje puhati na mahove do čak 185 kilometara na sat.

Upozorenja crvene boje označavaju izuzetno opasne vremenske uvjete. U većem dijelu unutrašnjosti na snzi su narančasta upozorenja, također zbog snažnog vjetra, a ova boja upućuje na opasne vremenske uvjete.

 

Problemi u prometu

Da su problemi s najavljenim nevremenom već počeli, svjedoči i izvješće Hrvatskog autokluba, koji je u srijedu navečer javio o poteškoćama u prometu.

Snijeg tako usporava promet mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta uvedena je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama

Ne propustite i ovo na našem sajtu:

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

STRAŠNO:9 Stvarnih napada medvjeda na čovjeka snimljenih kamerom(VIDEO)

Font Veličina » Veće | ManjePrevencija napada medvjeda i postupanje u situaciji napada Prije svega, ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!