Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Vijesti / Svijet / TURCI U POVLAČENJU: Snažan udarac Islamske države kod Al Baba! (MAPA)
loading...

TURCI U POVLAČENJU: Snažan udarac Islamske države kod Al Baba! (MAPA)

Font Veličina » Veće | Manje


Turske snage nespremno su dočekale iznenadni napad velikog broja terorista Islamske države na severnim i zapadnim obodima Al Baba.

Kako tvrde mediji bliski terorističkoj organizaciji, Turci su već u prvom napadu izgubili veći broj vojnika. “Pobunjenički” portali, sa druge strane, navode da je poginuo jedan, a povređeno četiri vojnika, mada je to malo verovatno obzirom da borbe sada traju već nekoliko sati.

Turska artiljerija i avijacija od ranih jutarnjih časova vrše intenzivno bombardovanje grada, a prema navodima lokalnih aktivista, od juče su im se pridružili i ruski avioni, koji bombarduju položaje terorista u samom gradu.

Iako su pripadnici Islamske države uspeli da neznatno pomere liniju razdvajanja severno od grada, za očekivati je da pregrupisane turske snage, koliko sutra, krenu u nove pokušaje da osvoje severni sirijski grad.

Glavni grad Sirije već nekoliko dana trpi teške nestašice vode jer su džihadisti iz severne enklave zatvorili dotok vode milionskom gradu. U toku su borbe za izvorišta koje je SAA pokrenula nakon iznenadnog poteza džihadista sa kojima je već četiri godine u relativnom miru.

Izvor: Pravda  Al Bab (Foto: Tviter)

Ne propustite i ovo na našem sajtu:

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

FEŠTA NA ULICAMA PJONGJANGA: Oni su napravili najmoćniju Kimovu raketu, slavi ih cela Severna Koreja – pogledajte kako im se odužio! (VIDEO)

Font Veličina » Veće | ManjeSeverna Koreja proslavila je u utorak lansiranje nove rakete zemlja ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!