Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Sport / Nogomet / ON JE ŠUTIRAO POSLEDNJI PENAL ZA SFRJ Da sam dao gol ne bi bilo rata; voleo sam,sada mrzim Karadžića
loading...

ON JE ŠUTIRAO POSLEDNJI PENAL ZA SFRJ Da sam dao gol ne bi bilo rata; voleo sam,sada mrzim Karadžića

Font Veličina » Veće | Manje


Reprezentativac nekadašnje SFR Jugoslavije Faruk Hadžibegić veruje da rata na ovim prostorima ne bi bilo da je pogodio penal na Svetskom prvenstvu 1990, kao i da je nekada voleo Radovana Karadžića, a da ga sada mrzi.
Hadžibegić je bio član reprezentacije Jugoslavije na Mundijalu u Italiji, sa koga su “plavi” ispali u četvrtfinalu od Argentine posle penala. Sa “bele tačke” neprecizni su bili Dragan Stojković, Branko Brnović i u poslednjoj seriji upravo Hadžibegić.Ovaj Sarajlija se prisetio te utakmice u razgovoru za francuski “20minutes”.”Da sam dao gol, uveren sam da bismo prošli u polufinale”, kaže Hadžibegić, koji je imao priliku da produži penal seriju, ali mu je argentinski golman Goikoečea zaustavio udarac.

Sadašnji trener francuskog Valensijena smatra da bi trijumf u tom meču promenio istoriju.

“Nije pretenciozno, ali verujem da kasnije ne bi došlo do rata da smo pobedili”.

Hadžibegić je tu temu razložio:

“Kada vidimo šta se danas događa u svetu, jasno je da se ništa nije naučilo iz istorije i da se nije naučila lekcija iz bivše Jugoslavije. To je dokaz da političari žele rat, a ne narod”.

Pre početka rata na teritoriji SFRJ, Hadžibegić je bio u sjajnim odnosima sa Radovanom Karadžićem.

“On je bio psiholog u FK Sarajevo, gde sam ja počeo karijeru. Osam godina je proveo s nama. Poznajem ga dobro, provodili smo večeri sa njim. Bio je dobar momak, sa kojim smo o svemu razgovarali. Nikad nismo mogli ni da zamislimo šta će biti kasnije. Bio sam iznenađen i šokiran. Danas ga mrzim. Iako u mojoj religiji mržnja nije moguća, ovo je jednostavno drugačije. Ne mogu da mu oprostim sve one koji su ubijeni”, rekao je Faruk Hadžibegić.

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

Pogledajte najgori MMA nokaut i najgoru tuču u historiji ovog sporta (VIDEO)

Font Veličina » Veće | ManjeNajluđa borba Belator 149 federacije viđena je u Houstonu gde ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!