Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Sport / Nogomet / ON JE ŠUTIRAO POSLEDNJI PENAL ZA SFRJ Da sam dao gol ne bi bilo rata; voleo sam,sada mrzim Karadžića
loading...

ON JE ŠUTIRAO POSLEDNJI PENAL ZA SFRJ Da sam dao gol ne bi bilo rata; voleo sam,sada mrzim Karadžića

Font Veličina » Veće | Manje


Reprezentativac nekadašnje SFR Jugoslavije Faruk Hadžibegić veruje da rata na ovim prostorima ne bi bilo da je pogodio penal na Svetskom prvenstvu 1990, kao i da je nekada voleo Radovana Karadžića, a da ga sada mrzi.
Hadžibegić je bio član reprezentacije Jugoslavije na Mundijalu u Italiji, sa koga su “plavi” ispali u četvrtfinalu od Argentine posle penala. Sa “bele tačke” neprecizni su bili Dragan Stojković, Branko Brnović i u poslednjoj seriji upravo Hadžibegić.Ovaj Sarajlija se prisetio te utakmice u razgovoru za francuski “20minutes”.”Da sam dao gol, uveren sam da bismo prošli u polufinale”, kaže Hadžibegić, koji je imao priliku da produži penal seriju, ali mu je argentinski golman Goikoečea zaustavio udarac.

Sadašnji trener francuskog Valensijena smatra da bi trijumf u tom meču promenio istoriju.

“Nije pretenciozno, ali verujem da kasnije ne bi došlo do rata da smo pobedili”.

Hadžibegić je tu temu razložio:

“Kada vidimo šta se danas događa u svetu, jasno je da se ništa nije naučilo iz istorije i da se nije naučila lekcija iz bivše Jugoslavije. To je dokaz da političari žele rat, a ne narod”.

Pre početka rata na teritoriji SFRJ, Hadžibegić je bio u sjajnim odnosima sa Radovanom Karadžićem.

“On je bio psiholog u FK Sarajevo, gde sam ja počeo karijeru. Osam godina je proveo s nama. Poznajem ga dobro, provodili smo večeri sa njim. Bio je dobar momak, sa kojim smo o svemu razgovarali. Nikad nismo mogli ni da zamislimo šta će biti kasnije. Bio sam iznenađen i šokiran. Danas ga mrzim. Iako u mojoj religiji mržnja nije moguća, ovo je jednostavno drugačije. Ne mogu da mu oprostim sve one koji su ubijeni”, rekao je Faruk Hadžibegić.

Ne propustite i ovo na našem sajtu:

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

Novi prvak svijeta: Anthony Joshua ostaje bez titule?

Font Veličina » Veće | ManjeNovi bokserski prvak svijeta u teškoj kategoriji Anhony Joshua mogao ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!