Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Skandal / Prvo uklonio Miloševića, pa Đinđića: Ovo je agent MI6 koji je preko Vučića pokušao da zapali Balkan
loading...

Prvo uklonio Miloševića, pa Đinđića: Ovo je agent MI6 koji je preko Vučića pokušao da zapali Balkan

Font Veličina » Veće | Manje


Tijekom lipnja bio u Bosni, a od 1. do 7. srpnja boravio je u Beogradu, pa se vratio u Bosnu, a odatle je prije dva dana otputovao u London. Ovdje se sastajao s mnogim javnim ličnostima iz vremena ranijih režima. Bio je rado viđen gost ovih dana u nekim prestoničkim kafanama i kafićima, a baza mu je bila u hotelu “Hajat”

Upravo je Bazbi preko svojih prijatelja u Bosni organizirao ne samo nerede u Srebrenici, već i napad na premijera Vučića. Bazbijeva desna ruka u tome bio je upravo Naser Orić, koji je osobno organizirao svoje ljude napasti premijera. Njih dvojica su i vrlo dobri prijatelji – objašnjava izvor “Alo!” Iz sigurnosnih struktura.

Umirovljeni agent britanske obavještajne službe MI6 George Bazbi glavni je organizator nereda i pokušaja likvidacije premijera Aleksandra Vučića u subotu u Srebrenici, otkriva “Alo!” Iz izvora bliskih službama sigurnosti.

Bazbi je prije napada na premijera u Potočarima boravio u Beogradu tjedan dana!

Kako saznajemo, Bazbijev zadatak je bio da, ukoliko Srbija ne podrži rezoluciju o Srebrenici, destabilizirati regiju, odnosno “zapali” Balkan, gdje je i jedna iskra i dalje dovoljna da izazove novi ratni požar.

– Ovaj britanski agent je tijekom lipnja bio u Bosni, a od 1. do 7. srpnja boravio je u Beogradu, pa se vratio u Bosnu, a odatle je prije dva dana otputovao u London. Ovdje se sastajao s mnogim javnim ličnostima iz vremena ranijih režima. Bio je rado viđen gost ovih dana u nekim prestoničkim kafanama i kafićima, a baza mu je bila u hotelu “Hajat”.

Njegov je zadatak bio da osluškuje raspoloženje Srba povodom rezolucije koju je Velika Britanija predlagala i da, ako Srbija to ignorira, organizira nerede u regiji, ne prezajući ni od većeg broja žrtava.

Upravo je Bazbi preko svojih prijatelja u Bosni organizirao ne samo nerede u Srebrenici, već i napad na premijera Vučića. Bazbijeva desna ruka u tome bio je upravo Naser Orić, koji je osobno organizirao svoje ljude napasti premijera. Njih dvojica su i vrlo dobri prijatelji – objašnjava izvor “Alo!” Iz sigurnosnih struktura.

Inače, Bazbi ne samo da se dobro snalazi na ovim prostorima, već i odlično govori srpski jezik.

– S nekim ljudima, kao što je Ljubiša Buha Čume, postao je čak vrlo blizak. To ne i čudi jer je upravo Bazbi imao odlične kontakte sa zemunskim i Surčinska klanom, on ih je organizirao za mnoge likvidacije, s njima je rušio Miloševića, a dovođen je u vezu i sa ubojstvom Zorana Đinđića. Dakle, radi se o vrhunskom agentu MI6, koga je engleska kraljica 1996. godine odlikovala ordenom i plemićkom titulom – dodaje naš sugovornik.

Zanimljivo je da su veze engleskih špijuna sa šefovima srpske mafije počele kada je u britanskom veleposlanstvu u Beogradu radio upravo Bazbi.

Špijunsku karijeru započeo je u Bonnu 1989. godine, au Beograd je došao 1992. Nakon službovanja u Beogradu, odlazi na mjesto “head of MI6 station”, šefa MI6 u Beču, gdje se nalazi njihov glavni špijunski stožer za Balkan i srednju Europu.

Naš izvor kaže da Bazbija u Beogradu pamte kao simpatičnog diplomatu koji je jedno vrijeme imao dobre veze sa SPS-om, a kasnije je postao jedan od najzaslužnijih za rušenje Miloševića.

– Osim sa Čumetom, Bazbi se osobno poznaje is nekoliko kontroverznih biznismena, a na vezi je i sa nekim predstavnicima NVO sektora. Neke od njih on financira u ime MI6 – priča sugovornik “Alo!”.

Nagrada za “širenje mira” u svijetu

Dobio orden od kraljice!

O tome koliko se visoko u britanskim službama kotira Bazbi, svjedoči i to što ga je kraljica Elizabeta Druga za novu 2015. odlikovala ordenom arhanđela Mihaila i Svetog Đorđa zbog zasluga za nacionalnu sigurnost koje je ovaj obavještajac stekao u Pakistanu.

Bazbi zbližio Orića i Čumeta

Prema izvorima iz službi sigurnosti, Ljubišu Buhu Čumeta je s Naserom Orićem upoznao upravo George Bazbi. Kako je “Alo!” Već pisao, Ljubiša Buha Čume je Oriću poklonio konja. U pitanju je vrijedan trkaći konj, saznaje “Alo!” Od izvora iz sigurnosnih službi.

– Prema saznanjima službe, Buha i Orić se poznaju godinama. Bili su u različitim sumnjivim poslovima i jedan drugome su štitili leđa. Buha Oriću u Srbiji, a ovaj njemu u Bosni. Kako bi mu se zahvalio, Čume mu je prije nekoliko godina poklonio ni manje ni više nego trkaćeg konja vrijednog nekoliko tisuća eura – otkriva naš sugovornik.

Engleski špijuni na Balkanu: Bazbi, Moncton, Wilson …

– Osim Georga Bazbija, najpoznatiji engleski špijuni koji haraju ovim prostorima su Antoni Moncton, bivši savjetnik u britanskom veleposlanstvu u Beogradu, i Simon Wilson. Moncton rukovodi svim operacijam MI6 iz Beča, a Wilson je zajedno sa Bazbijem zadužen isključivo za Balkan – otkriva izvor “Alo!”. Koliko je Bazbi uključen u društvena zbivanja u Beogradu, najbolje govori to što je prošle godine imao sporednu ulogu u jednoj kazališnoj predstavi.

 

Alo.rs

Ne propustite i ovo na našem sajtu:

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

POJAVIO SE NAJNOVIJI SNIMAK UZBUĐENOG ŠAKE: Uh, izljubio bih ti i izlizao s…! Ribetino moja, p…. i po!

Font Veličina » Veće | Manje Šako Polumenta je već danima udarna vijest svih regionalnih ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!