Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Vijesti / Hrvatska / ODJEKUJU PUCNJI, HELIKOPTERI NADLEĆU: U hrvatskim selima na granici sa Srbijom opsadno stanje
loading...

ODJEKUJU PUCNJI, HELIKOPTERI NADLEĆU: U hrvatskim selima na granici sa Srbijom opsadno stanje

Font Veličina » Veće | Manje


Po hrvatskim selima blizu granice sa Srbijom se puca, “marica” odvodi migrante, helikopteri nadleću.
Stanovnici istočnog dela Posavine, smeštene na tromeđi Hrvatske, BiH i Srbije, kažu kako ilegalni migranti već danima šetaju tamošnjim šumama te sve češće ulaze u njihova sela.

Kako navode, veću grupu videli su pre nekoliko dana u središtu Vrbanje. Tada su ih policajci potrpali u “marice” i odvezli u smeru Otoka.

– Svako malo vidimo da policija odvede nekoliko migranata. Potkraj prošle sedmice bila je veća skupina, njih 15-ak, uglavnom ogrnuti ćebadima posedali su na stazu uz kuće u blizini policijske postaje i onda su ih odveli – ispričao je jedan meštanin.

Stanovnici Račvanca kažu kako je sve to krenulo još krajem avgusta i početkom septembra, kada su zapazili helikopter koji je počeo nadletati granično područje sa Srbijom. Počeli su se zaključavati u kuće te su na stalnom oprezu.

– Nije ugodno. Mi smo tu na granici i sama spoznaja da vam nepoznati ljudi, stranci, možda šetaju po dvorištu, u nama budi strah – kažu su meštani.

lezbos-migranti

Meštanin Đurića kaže da su policijska vozila stalno na šumskim cestama.

Nedavno su i kod nas u Đurićima uhvatili nekoliko migranata, spavali su u jednom dvorištu. Pre 15-ak dana se i pucalo na ulazu u selo. Migranti su iz Srbije u Hrvatsku ušli preko Save iz Brezova polja i policija ih je lovila na potezu između Račinovaca i Đurića. Psi su celu noć lajali. I pre par večeri me je probudio lavež. Izašao sam ne paleći svetlo, još sam malo nahuškao pse, kad neko iz mraka viče: “Ne diraj ih, mi smo policija.” Rekao sam im: “Momci, oprostite, ali oko mene je deset praznih kuća i ja se moram paziti – ispričao je jedan od meštana.

srbijadanas.com

Ne propustite i ovo na našem sajtu:

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

Parlamentarna skupština NATO priprema izveštaj veoma nepovoljan za Srbiju, evo o čemu se radi …

Font Veličina » Veće | ManjeParlamentarna skupština NATO-a sprema se da usvoji izveštaj o Zapadnom ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!