Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Vijesti / BiH / KONAČNO: Nakon 70 godina otkrivena MRAČNA TAJNA PRVOG PREDSEDNIKA HRVATSKE
loading...

KONAČNO: Nakon 70 godina otkrivena MRAČNA TAJNA PRVOG PREDSEDNIKA HRVATSKE

Font Veličina » Veće | Manje


Prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman, bivši general JNA, radio je 1942. godine u Ministarstvu domobranstva Nezavisne Države Hrvatske (NDH), otkrivaju dokumenti koje je objavio zagrebački „Nacional“.

Među objavljenim dokumentima su i oni iz policijske arhive iz kojih se vidi na kojoj je adresi bio prijavljen Tuđman i gde je boravio u Zagrebu dok je Ante Pavelić bio na čelu NDH, prenose beogradske „Večernje novosti“.

List podseća da je deo Tuđmanove biografije koji se odnosi na taj period do sada bio nepoznat i da je podatke izneo Josip Manolić u najnovijoj knjizi „Špijuni i domovina“.

 

Tuđman o tim prvim godinama rata nije mnogo govorio, već je samo isticao detalj kada je odlučio da ode u partizane. U jednoj enciklopediji naznačeno je da je kao levičar bio pritvoren 1940. godine, a da je njegova porodica podržavala Hrvatsku seljačku stranku.

1941
Foto: Dnevne.rs

Zvanično je uvek naglašavano da je 1941. godine Tuđman prekinuo školovanje i uključio se u antifašistički pokret, ali o tome da je radio i u Ministarstvu domobranstva do sada nije bilo reči.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Srna)

Ne propustite i ovo na našem sajtu:

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

FEŠTA NA ULICAMA PJONGJANGA: Oni su napravili najmoćniju Kimovu raketu, slavi ih cela Severna Koreja – pogledajte kako im se odužio! (VIDEO)

Font Veličina » Veće | ManjeSeverna Koreja proslavila je u utorak lansiranje nove rakete zemlja ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!