Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Vijesti / BiH / HAOS U BANJA LUCI: Uz “Marš na Drinu” počeo defile kakav Bosna do sad nije vidjela…
loading...

HAOS U BANJA LUCI: Uz “Marš na Drinu” počeo defile kakav Bosna do sad nije vidjela…

Font Veličina » Veće | Manje


HAOS U BANJA LUCI: Uz  pjesmu “Marš na Drinu” počeo defile kakav Bosna do sad nije vidjela…

U 13 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci počela je parada povodom proslave neustavnog dana Republike Srpske na kojoj učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a RS, civilne zaštite i vatrogasci.

Ulicom Kralja Petra Karađorđevića danas se može vidjeti na stotine učesnika parade povodom 25. godišnjice osnivanja RS-a koji glavnom saobraćajnicom defiliraju uz “Marš na Drinu”.

Učesnici su u parku Petar Kočić prošli pored predstavnika vlasti RS-a, predsjednika bh. entiteta Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i ostalih predstavnika vlasti.

Pored glavne saobraćajnice u Banjoj Luci danas se mogao vidjeti veliki broj Banjalučana koji su došli ispratiti i podržati defile koji je organiziran povodom Dana RS-a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Jučer je održana i proba parade koja danas defilira, a kao centralni dio svečanosti danas je planirana svečana akademija na kojoj će učestvovati predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ranije su na trgu u Banjoj Luci postrojeni pripadnici Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH. Učešće OSBiH je omogućio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.
Uz trubače, vojska RS je otpevala na debelom minusu i pesmu “Pukni zoro”.

Klix

Ne propustite i ovo na našem sajtu:

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

FEŠTA NA ULICAMA PJONGJANGA: Oni su napravili najmoćniju Kimovu raketu, slavi ih cela Severna Koreja – pogledajte kako im se odužio! (VIDEO)

Font Veličina » Veće | ManjeSeverna Koreja proslavila je u utorak lansiranje nove rakete zemlja ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!