Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Ex-yu-nostalgija / (FOTO/VIDEO) NEMA KO SE NIJE LOŽIO NA NJIH! Gole zvezde eks-JU filma!
loading...

(FOTO/VIDEO) NEMA KO SE NIJE LOŽIO NA NJIH! Gole zvezde eks-JU filma!

Font Veličina » Veće | Manje


Ova lista je podsetnik na velike talente jugoslovenske kinematografije, kao i na jedan značajni period kada je cvetala filmska erotika. Sve ove glumice su imale po neku erotsku ulogu koja ih je vinula u sam vrh najprivlačnijih žena iz bivše Jugoslavije

NEDA ARNERIĆ

Mlađe generacije to sigurno ne pamte, ali Neda je bila jedan od najvećih seks simbola bivše države. Glumačku karijeru je započela sa samo 13 godina pa su je svojevremeno nazivali i “jugoslovenskom Shirley Temple”, međutim taj nadimak su vrlo brzo svi zaboravili čim je počela da se pojavljuje u izazovnijim ulogama.

– Nisam imala pojma o seksualnosti i glumila sam nešto što još nisam doživela – rekla je Neda svojevremeno.

ANICA DOBRA

Anica je prvo, od 1977. do 1981. glumila u nemačkim filmovima, a nakon toga se vraća u rodni Beograd i nastavlja karijeru na ovim prostorima. Debitovala je 1985. u filmu “Pera Panker”, a za ulogu u filmu “Već viđeno” dobila je i nagradu na Filmskom festivali u Puli.

Ipak, mnogi je u prvom redu pamte po dvema ulogama, Lili u “Balkan ekspresu” i Barbare u “Kako je propao rokenrol”.

 

KSENIJA PAJIĆ

Još jedna u nizu zgodnica, svakako je bila Ksenija Pajić.

Naime, film Dejana Šoraka iz 1987. “Oficir s ružom” nije njen prvi film, ali je film o kojem se najčešće piše. Zašto? Zbog scena seksa.

MIRA FURLAN

Uspešnu karijeru započela je u HNK, ali već tokom osamdesetih postaje jedna od najpoznatijih hrvatskih i jugoslovenskih glumica s velikim hitovima kao što su “Kiklop”, “U raljama života”, “Za sreću je potrebno troje” i “Lepota poroka”. 

Dolaskom burnih devedesetih javili su se i problemi za glumicu koja je tada bila u vezi s rediteljem Goranom Gajićem što je tada očito smetalo nekima.

BEBA LONČAR

Desanka Lončar jedna je od “slučajnih” glumica, ali ujedno i jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije. “Otkrivena” je kao gimnazijalka, 1960. i producenti filma “Ljubav i moda” odmah su joj ponudili ulogu Sonje Ilić. Film je bio hit, a Desanka je postala Beba.

ENA BEGOVIĆ

Bez sumnje je bila jedna od najlepših i najseksipilnijih glumica ne samo Hrvatske već i bivše Jugoslavije, to nikako nije bilo jedino po čemu će je mnogi pamtiti, a osim filma, mnoge je zapažene uloge ostvari i na televiziji i u pozorištu.

TANJA BOŠKOVIĆ

Bez usteza se može reći da je Tanja Bošković bila jedna od najzgodnijih lepotica na prostoru bivše Jugoslavije.

LJILJANA BLAGOJEVIĆ

Fanovi prirodne lepote i verovatno su pretpostavili da se ova lista neće završiti bez Ljiljane Blagojević čije scene u “Sećaš li se Doli Bel” Emira Kusturice i dan danas spadaju među najseksi scena u Yu-kinematografiji.

TATJANA PUJIN

Svi je znaju kao “onu slatku malu” iz “Oktoberfesta”, iz “Boljeg života”, iz “Suludih godina” u kojoj glumi medicinski sestru.

Ne propustite i ovo na našem sajtu:

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

GIDRU SMO OBOŽAVALI, A ON NAS JE SVE PREVARIO: Ovo je najveća EKS YU zabluda!

Font Veličina » Veće | ManjeGidra je definitivno jedan od najvećih glumaca sa ovih prostora, ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!