Breaking News
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Vijesti / BiH / ENIS BEŠLAGIĆ: KAKAV RAT, NE MOŽES BITI ‘KONJ’ DVA PUTA
loading...

ENIS BEŠLAGIĆ: KAKAV RAT, NE MOŽES BITI ‘KONJ’ DVA PUTA

Font Veličina » Veće | Manje


“Priča o novom ratu je običnim ljudima smiješna i glupa. Ako političari misle dobiti rat, prvo moraju čuvati svoju guzicu jer se građani mogu okrenuti samo protiv njih”, rekao je glumac Enis Bešlagić komentarišući aktuelnu situaciju u BiH.

On je naglasio da su priče o ratu u BiH i regionu iluzionarne stvari, te da ljudi na ulici o tome i ne razmišljaju.

– Glupe su priče da će neko nekoga fizički pobijediti ili osvojiti nešto. Šta će ti još nešto kad i odavde raja odlazi, nemaju ništa, nemaju za kifle. Ne razumijem tu potrebu – iskren je Bešlagić.

On kaže da se tenzije dižu, ali samo medijski i politički.

– Smiješno je razmišljati o ratu ovdje. To bi bila stvar umiješanosti zemalja regiona koje su već u EU ili na putu ka EU, a oni su garant Dejtonskog sporazuma. To znači da bi se cijeli region uvukao u rat i da bi se ponovo rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili. –

Bešlagić je prisjetio da je svoje mišljenje o političarima, njihovom (ne)radu i budućnosti rekao političkim liderima u lice na dodjeli nagrada Večeranjakovog pečata.

– Nemamo para da obnovimo cijevi, a odakle nam pare za rat? Izjave glupana treba ignorisati. I građani trebaju preuzeti odgovornost, jer ne možes biti ‘konj’ dva puta – kazao je bh. glumac i dodao da se BiH ne može graditi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH te da je razočaravajuća cijela situacija.

Ako se slažete sa svim što je Enis rekao, molimo vas da onda obavezno pročitate OVO!

(N1/Hayat/foto: arhiva)

Ne propustite i ovo na našem sajtu:

About Redakcija(t)

Preporučeni članci

FEŠTA NA ULICAMA PJONGJANGA: Oni su napravili najmoćniju Kimovu raketu, slavi ih cela Severna Koreja – pogledajte kako im se odužio! (VIDEO)

Font Veličina » Veće | ManjeSeverna Koreja proslavila je u utorak lansiranje nove rakete zemlja ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!